Alle trainingen en cursussen zijn gebaseerd op het Keeper Totaal Concept, een uniek concept ontwikkeld door Challenge-Arena.

Het KeeperTotaalConcept (KTC) is gebaseerd op 3 pijlers: het fysieke aspect, het mentale aspect en het teamaspect. Aan alle drie de aspecten zal aandacht geschonken worden bij elke training cyclus of event omdat deze pijlers de basis zijn van keepersvaardigheden op elk niveau en elke leeftijd.

Het fysieke aspect:

Specifieke technische en tactische trainingsvormen, kracht- en loopvormen, coördinatie training o.b.v. Life Kinetik en combinatievormen. De opzet van onze keepersopleiding is een mix van ervaring en internationale innovatie. In Nederland Is de Frans Hoek, ProGoal of KNVB-methode de leidraad waar we voor onze doelgroep het gewenste doel of verbeteringseffect uithalen.

Het mentale aspect:

Omgaan met je energie en terugval, motivatie- en concentratievormen, zelfbewustzijn/zelfvertrouwen, talentidentificatie en prestatiedruk verlichting. Veel jonge keepers zijn keeper geworden om een motorische of motivatiereden. Om het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de jeugdkeeper te blijven vergroten en stimuleren, passen we Positief Coachen toe. Onze trainers volgens hiervoor elk jaar bijscholing zodat ook deze kennis overgedragen wordt.

Het team aspect:

Positie in het team, coachende en sturende houding, overzicht en communicatievaardigheden. Naast het geven van trainingen, gaan we regelmatig een wedstrijd observeren om lering te halen uit de toepassing van geleerde trainingsonderdelen.

Kortom: Challenge-Arena probeert elk jaar enkele trainers naar een buitenlands congres of trainingskamp te laten gaan zodat de innovaties in redelijk korte termijn terug te zien op de velden in de regio.

Meer informatie of een proeftraining? Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Aanmelden voor een training via: deze link

Zijkant afbeelding - leerbedrijf + keeperconcept

BAR 0717

BAR 1570

IMG 6748

Laatste nieuws

Like ons op facebook!