Challenge-Arena organiseert als vereniging keeperstrainingen en keepersevents.

Keeperstrainingen zijn er in het voor- en najaar (10x KeepersXcersize), in de zomer (6x KeepersXcersize SUMMER) en in de winter (6x KeepersXcersize INDOOR).

Keepersevents zijn er in het voorjaar in de vorm van keeperclinics (Keepathlon 2.0), keepersdagen (KeepersXperience XL), keeperskamp in de zomer en winter (Keepers3Daagse of Keeeprs2Daagse) en keeperskamp in de winter (Winterkamp Zuid-Europa).

Daarnaast is Challenge-Arena een Erkend Leerbedrijf waardoor we studenten van diverse mbo-opleidingen kunnen opleiden en begeleiden bij stage-opdrachten of keuzedelen op niveau 3 of 4.

Trainingen: KeepersXcersize:

KeepersXcersize: 10 trainingen in voorjaar en najaar op basis van het KeeperTotaalConcept in Maasbree, Maasbracht en Vierlingsbeek. Indeling in kleine groepen van maximaal 6 jeugdkeepers vanaf 6/7 jaar. De groepen worden op leeftijd, keeperservaring en motorische mobiliteit ingedeeld om op elk niveau persoonlijke doelen te behalen. De trainingen zijn op zondagochtend.

Bij inschrijving is er keuze uit:

KeepersXcersize Complete: startpakket bij eerste deelname bestaande uit 10 trainingen, feedback, certificaat en inclusief een trainingstrui. Totale prijs €169,-

KeepersXcersize Custom: vervolgpakket bestaande uit 10 trainingen, feedback en certificaat. Inschrijven hoor het hele seizoen van 20 trainingen is ook mogelijk.

In Horst en Maasbracht verzorgen we 14+ trainingen voor de gevorderde keepers, de SELECT trainingen op vrijdagmiddag en – avond. Vanuit wedstrijdgerichte situaties hebben we een trainingcyclus ontwikkeld waarbij we de complete keeper in oogschouw houden. Kracht, souplesse, coördinatie en innovatieve vormen voor het verbeteren van traptechnieken, overzicht en coaching.

De handschoenen en kleding worden geleverd door de keepersspecialist in de regio: Keepers-Xpert Limburg te Kronenberg.

Elke deelnemer krijgt 20% korting op de catalogusprijs.

Onze staff bestaat uit ervaren sportcoaches, docenten, gediplomeerde trainers en mbo-stagiaires. Hun focus ligt op het volgen van de bewegingsontwikkeling en de motoriek in alle disciplines. De inzet van sport- en bewegen op het veld, draagt sowieso bij tot een goed bewegingspatroon van elke deelnemer.

Het hoofddoel is het verbeteren van de algehele bewegingscoördinatie en conditie op groeps- en individueel niveau zodat elke keeper stappen vooruitgaat in zijn keepersvaardigheden.

Onze hoofdtrainer John Roorda heeft de supervisie over het geheel in Maasbree, Wim Waeijen in Maasbracht voor de KeepersXcersize en de SELECT 14+ groep en Hessel Verhoeven in Vierlingsbeek.

In Horst bij de SELECT 14+ trainingen zijn er 3 hoofdtrainers: Maarten van Elst, Eric van Rens en Maurice Bouten. Geregeld worden zij ondersteund door jeugdprofessionals als Bram Verbong, Jens Craenmehr of Bas Laarakker zodat ook zij trainersvaardigheden opdoen.

 

keepers xcersize

Trainingen: KeepersXcersize SUMMER en KeepersXcersize INDOOR.

SUMMERSCHOOL, zoals de KeepersXcersize SUMMER in de volksmond heet, bestaat uit 6 of 8 trainingen op het kunstgrasveld in Horst bij Wittenhorst. 1 a 2 per week kan er getraind worden vanaf de zomerstop tot aan de zomervakantie Zuid-Nederland. Het doel van deze trainingen is conditie houden, wedstrijdsituaties blijven onderhouden en technisch op peil blijven.

INDOORTRAININGEN in de winter zijn vanaf de winterstop voor junioren tot aan carnaval. De locaties zijn mooie indoorvelden in Noord-Limburg waar we al meerdere jaren een graag geziene gast zijn. Op zaterdagnamiddag trainen we in Horst bij ‘In de Riet’ te Horst en op zondagochtend in Nieuw-Bergen bij indoorspeelparadijs ‘Ballorig Bergen (L)’. Het doel van deze training cyclus is het verwerken van ballen op klein en snel veld, explosiviteit en natuurlijk het conditie houden, wedstrijdsituaties blijven onderhouden en technisch op peil blijven.

EVENTS: KeepersXperience XL

Een hele keepersdag inclusief lunch, T-shirt en certificaat waarbij in circuitvorm getraind wordt en sportieve samenwerking hoog in het vaandel staat. Deze staan jaarrond gereld gepland. In de winter op kunstgras, in andere seizoenen op een mooi grasveld in Noord of midden-Limburg of Noordoost Brabant.

EVENTS: K3D (Keepers3Daagse) of K2D (Keepers2Daagse)

2 of 3 gehele dagen trainen en leven als een prof aan het begin van zomer- of kerstvakantie Zuid-Nederland. In samenwerking met bevriende keeperstrainers is dit een uniek jaarlijks evenement. Ook de training-rust verhouding is voor elke keeper belangrijk zodat tijdens de rusttijden meer achtergrond info gegeven kan worden over materialen, spelregels, voetbalweetjes en andere verwachte onderwerpen.

K3D 2020 klein

EVENT: Winterkamp Zuid-Europa

In december, tussen 27 en 31 december, is het jaarlijks Keepers Winterkamp in Zuid-Europa. In de voorgaande jaren zijn we al in San Sebastian, Madrid, Sevilla, Barcelona en op Mallorca geweest. In 2021 was het kamp op Cyprus een groot succes en in 2022 staat Valencia gepland met hulp van lokale trainers en profs.

5 dagen lang trainen, sportief samenzijn, familieactiviteiten, lekker eten, gezellig borrelen, een mooi keeperstenue en te gekke prijzen zijn onlosmakelijk verbonden aan het winterkamp.

 

 

Zijkant afbeelding - wat doen we

IMG 6725

IMG 6819

Calella 332

IMG 6778

BAR 0717

Laatste nieuws

Like ons op facebook!