KEEPERSTRAININGEN

 

Technische en tactische keeperstrainingen bij Challenge-Arena leunen eigenlijk altijd op 3 pijlers van  de methode 'KeeperTotaalConcept'. Alle trainers en stagiaires van onze locaties zijn bekend met ons KeeperTotaalConcept (KTC) en qua kennis aangevuld met oa. KNVB en/of ProGoal certificeringen om de ontwikkeling van de jeugddoelmannen te blijven trainen, vaardigheden aan te leren en te verbeteren.

In samenwerking met regionale clubs worden onze activiteiten, trainingen en events, georganiseerd.

De deelnemers worden in kleine competentiegerichte groepen ingedeeld waarbij de leeftijd, de ontwikkeling, de leerbaarheid en de motorische rijpheid ook een rol spelen. Een uitdaging lijkt het voor kinderen als ze met een 'hogere' groep mee mogen trainen, maar de valkuil is zeker aanwezig dat ze zichzelf overschatten en onnodige blessures op gaan lopen.

Tijdens de trainingen is er voldoende aandacht voor plezier; als een kind met plezier traint, blijft het gemotiveerd en gaat het spelenderwijs beter door de natuurlijke leergierigheid van kinderen.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan mental coaching, loop- en coördinatietraining en (sprong)kracht oefeningen. Uiteraard ontbreekt een goede warming up niet.

De clubs waar de trainingen gegeven worden, hebben aangegeven ook technische staffleden of vrijwilligers in te willen zetten om de oefeningen volgens de visie en het opleidingsplan van de club uit te voeren. Deze samenwerking dragen wij een warm hart toe en komt de uitvoering en het resultaat zeker ten goede.

keepers xcersize 

Voor wie en waarom?

Alle jeugdige doelmannen en –vrouwen vanaf 6/7 jaar kunnen aan activiteiten van Challenge-Arena meedoen. Onze CIOS en HBO (SGM) stagiaires worden door onze stagebegeleider opgeleid tot assistent trainer of talentscout bij de jongste groepen kinderen vanwege de afwisseling in oefeningen, de korte concentratieboog waar wel de grote leerbaarheid die bij de gemotiveerde jeugdkeepers aanwezig is.

De cyclussen van 10 trainingen per seizoen of 20 op jaar basis zijn 4 blokken van 5 thema's. Elk thema komt dus 2 of 4 keer per jaar uitgebreid aan bod. Onze thema's zijn oa.: de algemene technische basistraining, 1 tegen 1, aanvallen op de bal en flankballen.

De overige trainers oefenen volgens vaste thema's die met regelmaat afgewisseld en herhaald worden, om verbetering en inzicht aantoonbaar verbeterd te laten beleven.

Het doel van alle trainingen KeepersXcersize en KeepersXperience is het met plezier bezig zijn met hun passie; er wordt immer vaak gezegd dat een doelman, de sluitpost, vaak alleen is. En dat gevoel willen we onze jeugdige deelnemers niet laten ervaren; bij Challenge-Arena staat de keeper altijd op nummer 1.

Het corrigeren en instructiegeven met positieve feedback als uitgangspunt staan bij ons hoog in het vaandel; een pedagoog kijkt enkele malen mee bij een training met als doel 'Train de trainer' en positieve feedback. Daarnaast laten we de trainers aan zinvolle bijscholingen deelnemen zodat zij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkeling in en op het veld. Een voorbeeld ervan is de 'ProActief trainen' clinic van Guy Martens (KRC Genk, Belgie).

KeepersXcersize: 10 trainingen in voorjaar en najaar in Noord-Limburg (MVC'19 te Maasbree) en Midden-Limburg (MBC'13 te Maasbracht). Noord-Brabent (Volharding te Vierlingsbeek)

Keuze uit 2 pakketten: Startpakket KeeperXcersize Complete bestaat uit 10 trainingen en een trainingstrui. Aan het einde van de gehele cursus ontvangt de keeper een certificaat en voortgangsrapportage. Dit complete pakket kost slechts € 169,-

Vervolgpakket KeepersXcersize Custom bestaat op alle locaties uit 10 trainingen, het certificaat en de voortgangsrapportage. Handschoenen of andere kleding kan besteld worden via de trainer bij keepershop Keeper-Xpert Limburg, uiteraard met 20% korting op de catalogusprijs. 

Inschrijven voor het gehele seizoen in ook mogelijk! Inhaaltrainingen zijn hierbij op afspraak mogelijk.

Inschrijven kan via de website:http://www.challenge-arena.nl/inschrijven/keeperstraining-keepersdag-keepersclinic

 

KeepersXcersize INDOOR

 

Trainingcyclus bij Ballorig in Nieuw Bergen in december, januari en februari op zondagochtend Ook bij In de Riet in Horst op zaterdagmiddag/avond. Elke training duurt rond 70-90 minuten en zijn intensief vanwege de beperkte ruimte en hoge tempo. 

De nieuwe data komen op de site zodra deze bekend zijn. 6 trainingen kosten € 89,-.

 

KeepersXcersize SUMMER

Trainingscyclus op kunstgras in Horst in juni en juli 2016. Ook deze trainingen zijn in kleine groepen en op leeftijd ingedeeld. Het is mogelijk of 1x per week of 2x per week te trainen. conditie, plezier en blessurepreventie komen zeker aan bod tijdens deze trainingscyclus. De nieuwe data komen op de site zodra deze bekend zijn. 6 trainingen kosten € 69,-.

Zijkant afbeelding - keepers

BAR 1434

BAR 1453

BAR 1593

BAR 1848

Laatste nieuws

Like ons op facebook!